Povestea noastra – partea a 3-a

Impingerile si amenintarile nu au incetat, au devenit incidente zilnice, iar jignirile deja au ajuns la un alt nivel: “mătă e proasta si curva!” – cuvinte foarte des folosite de un coleg (cunoscut din anii primari ca fiind agresiv atat verbal, cat si fizic), care de asemenea nu este raportat de sefa clasei, deoarece “este coleg vechi si stie ca este obraznic…”  In data de 27 noiembrie 2018 au loc mai multe incidente printre care si faptul ca este impins pe hol de elevul cel nou si care il agreseaza constant (incidentul s-a petrecut in ultima pauza a programului). Acesta a venit din spatele lui si l-a impins in mod intentionat, Andrei lovindu-se la mana. Andrei nu a mai apelat la d-na asistenta, chiar daca avea o echimoza pe mana, deoarece a dorit sa participle la ora de engleza. In aceeasi zi, in urma unor discutii aparute intre elevii clasei, discutii legate de bidoanele cu apa ale lor, un alt coleg micut de statura si slabut a reactionat agresiv dorind sa arunce pe geam termosul altui coleg. Am inteles ca unii colegi au incercat sa il faca sa se razgandeasca, la aceste negocieri fiind prezent si  Andrei Stefan. Dupa spusele lui el nu s-a implicat prea mult in discutie, dat fiind faptul ca nu isi doreste conflicte gratuite, doar a luat termosul si i l-a inapoiat colegului proprietar al termosului. Mai tarziu, nervos fiind elevul slabut si micut il impinge pe Andrei pe scarile scolii, acesta cazand peste alti doi colegi.  Andrei s-a lovit serios la sold si picior, necesitand vizita la medic a doua zi.  In seara zilei respective am trimis un mesaj d-nei diriginte care a avut o discutie cu elevii clasei a doua zi. Concluziile oficiale nu le cunoastem, deoarece nu ne-au fost aduse la cunostinta, stim doar ca au fost colegi care au sustinut varianta povestita de fiul nostru.

Am fost acuzati de tatal colegului micut si slabut ca Andrei l-a agresat pe acesta, povestea avand protagonistii invers pozitionati. Doar ancheta d-nei diriginte ne-a calmat si nu am facut plangere. Am considerat ca cel mai destept cedeaza primul si ca putem intoarce obrazul celalalt, mai ales ca voiam o linistire a situatiei in clasa. Chiar nu ne doream scandaluri si certuri pentru dovedirea nevinovatiei, ci doream doar liniste. Dar, de aici au inceput barfele intre parinti, cum ca asta nou e obraznic, jigneste si trebuie neaparat expulzat din clasa. Aceste barfe fiind alimentate in sedintele cu parintii de insasi d-na diriginta, care ne caracterizeaza (in lipsa) ca fiind dezinteresati de situatia fiului nostru, ca nu participam la sedinte, ca nu suntem oameni de inteles. Din cauza situatiei disciplinare a fost convocata o sedinta cu parintii, la care trebuia sa participle tata (Gelu Constantin), mama fiind bolnava de gripa. Intamplarea face ca in acea zi tatal sa mearga la Brasov pentru o lucrare de serviciu, dar timpul permitea intoarcerea sa pana la ora sedintei. Socoteala nu este cea buna, traficul pune capat intervalului de timp si tata nu poate ajunge la sedinta. Trimite un mesaj telefonic d-nei diriginte in care ii explica situatia, nu primeste nici un raspuns. Primim in schimb o plangere din partea parintilor adresata conducerii scolii. In urma discutiei avute cu cei din conducere impreuna cu d-na diriginta aflam ca suntem dezinteresati si chiulangii de la sedintele cu parintii. In momentul in cate tata cere procesele verbale ale sedintelor, unde semnatura mamei apare de fiecare data, d-na da un pas inapoi spunand ca este o neintelegere.

Joi 17 Ianuarie, dupa ora de educatie fizica isi gaseste toate lucrurile puse sub dusul de la vestiar, pline de apa. Mama merge la scoala pentru a ii duce schimburi si vorbeste cu profesorul de educatie fizica care promite o ancheta la ora de a doua zi. Nu se rezolva nimic, doar tot o mare batjocoreala din cauza colegilor.

Andrei termina semestrul I cu media 9,00!!! Deci nu este cel care “trage clasa in jos” asa cum a fost acuzat in mai multe randuri, atat de copii, de parinti sau de d-na diriginta! Nu a avut nici o situatie de corigenta, fata de alti colegi care sunt iertati de corigenta doar pentru fapul ca sunt la inceput de drum in ciclul gimnazial. Acum chiar am crezut ca d-na diriginta il va crede si pe el cand se plange, nefiind un copil care sa nu vrea binele colectivului….

Va urma…

Acest articol a fost publicat în Educatie, Info, Scoala și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *