Vizita la expozitia „Space Adventure”

Sambata – 27 iulie 2019 – ne gandim la un program distractiv in familie. Dat fiind faptul ca suntem doar cu mezinul familiei, ne gandim la o vizita la Space Adventure. Ceva de invatat din istoria zborului in spatiu, ceva nou in cadrul expozitional din Bucuresti, reclama frumoasa, posibilitatea de a testa cateva simulatoare… ne duc cu gandul ca va fi o zi draguta.

Din pacate costuri mari pentru o prezentare minimalistica…Deplasarea pana la RomExpo, biletul extra scump (mai ales ca este week-end si biletele au pret diferit fata de zilele de miercuri, joi si vineri – luni si marti este inchis) , logistica slaba (suntem intampinati cu intrebarea: „aveti bilete on-line?”). Buna posibilitatea acestor achizitii on-line, nimic de zis ca poti foarte usor achizitiona bilete de la casa de bilete. Nu exista diferente sau discount-uri. Coada nu era: o familie cu doi copii in fata noastra si o familie dupa noi!!! Era mai pe la ora 11:00 (programul de vizitare incepuse de 1 ora).  (Atentie: daca doriti sa iesiti din cadrul expozitional, din diverse motive, nu mai puteti reveni – doar daca nu platiti iar biletul – chiar daca aveti bratari la mana). Exista si un pret VIP – valabil pentru orice zi si orice ora cu intrare directă si care ofera posibiliatatea de a reveni in expozitie.

Intri in atmosfera istorica a spatiului… trebuie stat sa citesti: bun pentru cei mari, cei mici se plictisesc dupa primele 2 -3 spatii expozitionale. Chiar daca parintii incearca sa le citeasca, sa le capteze atentia e prea mult (ei vor sa vada rachetele si navele spatiale)… cele cateva persoane imbracate in tricourile expozitiei nu dau informatii, se plimba cate doi barfind alti doi, vorbesc la telefon. Daca intrebi ceva pleaca fara sa vorbeasca, telefonul este mult mai important decat intrebarea unui pusti despre simulatoare.

Eu sincer am incercat: am citit, mi-am reamintit nume reprezentative ale domeniului, am zambit la vederea machetelor reprezentandu-i pe Darth Vader si Yoda din Razboiul Stelelor, am ramas uimita de compactarea produselor (atat mancare, cat si produse de curatenie) luate in spatiu, am constatat lipsa informatiilor despre contributia romaneasca in domeniu…si multe altele. Da, vin dintr-o generatie care invata despre multe domenii, o generatie fara tehnologie si pentru care cititul era un mijloc de cunoastere si relaxare. Dar juniorul meu reprezinta genaratia tehnologica, care isi doreste sa apese pe butoane si sa vada ce intampla, poate sa vada informatiile sub forma unor mici si interactive filme, posibilitatea de a incerca un costum…. Daca veti merge veti vedea ca reclama este sufletul comertului: circula fotografii foarte colorate si frumoase cu simulatoarele, cu persoanele care incearca costumul de astronaut, dar la cat de intuneric este in expozitiei eu sunt sigura ca nu sunt din acel loc!

0k…ceva atracție la simulatoare (vechi si foarte vechi), dar și acelea la costuri: 7 lei jetonul și ai 5 minute sau o învârteala… Ok de citit, de văzut ceva filme, dar nu tu un ghid care sa atragă publicul, sa răspundă la ceva întrebări interactive, fotografii instant cu posibilitatea alegerii la final… NU!

Toalete interioare exista, aveti unde merge la o cafea, insa  magazinul de suveniruri se deschidea peste 2 săptămâni (noi am vizitat sâmbătă 27 Iulie). Am fost informati ca putem pastra bratarile pentru a vizita magazinul dupa deschidere….

Pentru mine a fost doar o vizita scumpa, am vazut ce poate oferi o asemenea expozitie extrem de mediatizata. Pentru ai mei a fost o pierdere de timp pe bani multi!!!

Acest articol a fost publicat în Info și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *